Sněhová roláda s kokosem a mandlovou šlehačkou
23.04.2020
Tento dezert je skvělý nejen v chuti, ale i v tom, že jej připravíte opravdu snadno a rychle. Navíc se nabízí k otevření fantazie a vy můžete pokaždé přidat jinou ingredienci, aby chutnal zase trochu jinak.
Recept
Těsto
- 5 bílků pokojové teploty
- 1 lžičku vinného octa
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- cca 50 g krupicového cukru
Krém
- 1 šlehačka (alternativa -rostlinná šlehačka ke šlehání)
- mandlová moučka (velmi jemně drcené mandle)
- vanilkový lusk/extrakt z vanilky
Postup
- Nejprve si vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme ocet, škrob a cukr.
- Hotový sníh rozprostřeme na plech s pečicím papírem a dáme jej péct do předem vyhřáté trouby na cca 150 st., pečeme cca 10-15 min (dozlatova).
- Než se sníh upeče, vyšleháme si šlehačku, přidáme do ní vanilku a 2 lžíce mandlové moučky.
- Upečený sníh necháme 3 minuty chladnout a pak jej překlopíme na čistý pečicí papír a opatrně jej odlepíme od původního papíru, opět necháme chladnout.
- Nakonec doprostřed upečeného sněhu rozprostřeme mandlovou šlehačku a z každé strany zavineme jako roládu.
- Pak už jen stačí nechat dezert pořádně vychladit v lednici, nakrájet ho a dozdobit (moučkovým cukrem, oříšky, ovocem... atd.)