Sněhová roláda s kokosem a mandlovou šlehačkou

23.04.2020

Tento dezert je skvělý nejen v chuti, ale i v tom, že jej připravíte opravdu snadno a rychle. Navíc se nabízí k otevření fantazie a vy můžete pokaždé přidat jinou ingredienci, aby chutnal zase trochu jinak.

Recept

Těsto

  • 5 bílků pokojové teploty
  • 1 lžičku vinného octa
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu
  • cca 50 g krupicového cukru


Krém

  • 1 šlehačka (alternativa -rostlinná šlehačka ke šlehání)
  • mandlová moučka (velmi jemně drcené mandle)
  • vanilkový lusk/extrakt z vanilky

Postup

  1. Nejprve si vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme ocet, škrob a cukr.
  2. Hotový sníh rozprostřeme na plech s pečicím papírem a dáme jej péct do předem vyhřáté trouby na cca 150 st., pečeme cca 10-15 min (dozlatova).
  3. Než se sníh upeče, vyšleháme si šlehačku, přidáme do ní vanilku a 2 lžíce mandlové moučky.
  4. Upečený sníh necháme 3 minuty chladnout a pak jej překlopíme na čistý pečicí papír a opatrně jej odlepíme od původního papíru, opět necháme chladnout.
  5. Nakonec doprostřed upečeného sněhu rozprostřeme mandlovou šlehačku a z každé strany zavineme jako roládu.
  6. Pak už jen stačí nechat dezert pořádně vychladit v lednici, nakrájet ho a dozdobit (moučkovým cukrem, oříšky, ovocem... atd.)


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky